Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

20:20  |  22/12/2024

Pallejà és un dels municipis que entra en fase d’emergència per sequera

  • Emergència per sequera

    Emergència per sequera

02/02/2024

Es prohibeix el reg de jardins, l’ompliment de piscines i la neteja de vehicles fora de llocs habilitats amb recirculació d’aigua

El Govern de la Generalitat ha decretat l’estat d’emergència per sequera a més de dos-cents municipis de les àrees de Barcelona i Girona, entre els quals hi ha Pallejà. El motiu és que les reserves del sistema Ter-Llobregat es troben ja per sota del 16 % i era necessari prendre algunes mesures per garantir l’abastament d’aigua potable a la població.

 

Entre les principals limitacions que afecten a la ciutadania cal tenir en compte les següents:

  • Es prohibeix omplir piscines de manera total o parcial. Les úniques excepcions són les piscines cobertes que formin part del cens d’equipaments esportius i les piscines descobertes que es facin servir per a la pràctica esportiva federada, sempre i quan s’apliquin altres mesures d’estalvi per compensar. Es permet també l’ompliment parcial de piscines d’ús terapèutic i les que s’omplen amb aigua de mar.
  • Resta prohibit el reg de jardins d’ús privat. En el cas dels públics, només es permet fer reg de supervivència de l’arbrat i de jardins botànics amb aigua regenerada o freàtica i sempre i quan no afecti l’abastament d’aigua.
  • Queda prohibida la neteja de vehicles, excepte si es fa en establiments comercials que utilitzin sistemes de recirculació de l'aigua.

A nivell de municipi, es prohibeix omplir fonts ornamentals i llacs artificials i queden prohibits actes públics o privats que comportin despesa d’aigua, com ara festes de l’escuma i altres jocs o activitats lúdiques amb aigua. Pel que fa als camps esportius de gespa natural o artificial, es poden regar amb aigua regenerada o freàtica sempre i quan s’apliquin mesures d’estalvi addicionals per compensar-ne el consum. En cas que la situació no millori, no es descarta prendre altres mesures més endavant, com la reducció de la pressió de l’aigua de les aixetes.

 

Es recorda a la ciutadania que és necessari prendre mesures a casa per reduir el consum d’aigua i evitar-ne el malbaratament en els diferents usos que en fem. En aquest sentit, s’aconsella només obrir l'aixeta quan cal, dutxar-se en lloc de banyar-se, utilitzar la descàrrega adequada al vàter, reaprofitar l’aigua quan cuinem o adquirir electrodomèstics eficients.


Informació relacionada


Data de modificació: 02/02/2024 10:41:08